سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آشپزی
بارالها ! ... ای نهایت آرزوی آرزومندان !ای نهایت درخواستِ درخواست کنندگان ! ای غایت خواسته خواستاران ! ای والاترین رغبتِ راغبان ! ... فروتنی ام برای تو ودرخواستم از توست و مویه و زاری ام به سوی توست . [.امام سجّاد علیه السلام]

نوشته شده توسط:   مهناز رسولی  

15 ترفند برای بهبود وب‌گردی در گوشی‌های هوشمند


 

  • 15 ترفند برای بهبود وب‌گردی در گوشی‌های هوشمند

    بیشتر کاربران از کامپیوترهای شخصی استفاده نمی‌کنند و عمده‌ی وب گردی آن‌ها از طریق گوشی‌ها انجام می‌شود و روزبه‌روز شاهد افزایش این آمار هستیم. با توجه به این موضوع، در این مطلب قصد داریم به ترفندهایی بپردازیم که وب گردی با گوشی‌ها را به تجربه‌ی لذت‌بخش‌تری تبدیل می‌کنند.

    در این مطلب به ترفندهای مربوط به سه مرورگر مهم اشاره می‌کنیم ولی باید بگوییم که به غیر از این موارد، می‌توان به مرورگرهای جذاب دیگری هم اشاره کرد؛ به‌عنوان مثال اپرا طرفداران پروپاقرص زیادی دارید، Brave از تعداد زیادی مشخصه مربوط به حفظ حریم خصوصی بهره می‌برد و مرورگر Kiwi هم به شما اجازه می‌دهد از افزونه‌های گوگل کروم در گوشی خود بهره ببرید.

    گوگل کروم

    جستجو از طریق صدا

    به جای اینکه از کیبورد مجازی کوچک خود استفاده کنید، برای جستجو کردن در محیط وب از صدای خود کمک بگیرید. برای این کار، در محیط اصلی گوگل کروم در سمت راست بخش جستجو، بر آیکون میکروفون ضربه بزنید و عبارت موردنظر را بیان کنید. در ضمن مانند گوگل اسیستنت هم می‌توانید انواع و اقسام سؤالات را مطرح کنید.

    وب گردی

     فعال‌سازی حالت مطالعه

    در نوار آدرس عبارت chrome://flags را وارد و Reader Mode triggering را بر گزینه Always تنظیم کنید تا هنگام وب گردی گزینه Show simplified view نمایش داده شود؛ این قابلیت می‌تواند صفحات وب را ساده‌تر نمایش دهد. باید خاطرنشان کنیم که این قابلیت همیشه عملکرد بی‌نقصی ندارد و در ضمن تنها برای اندروید ارائه شده است.

    وب گردی با ژست‌های حرکتی

    این قابلیت مختص iOS است؛ ابتدا انگشت خود را از بالای نمایشگر به پایین بکشانید و سپس برای بارگذاری مجدد، افزودن تب‌های جدید و یا بستن آن‌ها، می‌توانید انگشت خود را به سمت راست و چپ حرکت دهید. همچنین برای حرکت به عقب و جلو هم می‌توانید از حاشیه‌های راست و چپ نمایشگر سوایپ کنید.

    کاهش مصرف اینترنت

    گوگل کروم از جمله مرورگرهایی است که با بهره‌گیری از آن می‌توانید برای وب گردی حجم اینترنت کمتری را مصرف کنید. برای این کار، در اندروید به بخش تنظیمات این مرورگر مراجعه کنید و گزینه‌ی Data Saver را پیدا کنید. در نسخه‌ی iOS هم باید به گزینه‌ی Bandwidth سر بزنید.

    وب گردی

    حرکت سریع‌تر بین تب‌ها

    در گوشی‌ها به دلیل فضای بسیار کمتری که نسبت به کامپیوترها دارند، مدیریت تب‌ها هم سخت‌تر است. اما با بهره‌گیری از یک ترفند این موضوع ساده‌تر می‌شود؛ با سوایپ به سمت راست و چپ بر نوار آدرس گوگل کروم، به‌راحتی می‌توانید بین تب‌های باز شده حرکت کنید و در اندروید و iOS می‌توانید از این قابلیت بهره ببرید. در اندروید هم با سوایپ به سمت پایین بر نوار آدرس، تب‌های باز شده نمایش داده می‌شوند.

    بیشتر بخوانید: چرا مرورگر گوگل کروم حجم زیادی از حافظه رم را اشغال می‌کند؟

    سافاری

    مشاهده تاریخچه فعالیت

    بخش عمده وب گردی شامل مراجعه به بخش‌هایی است که مثلاً چند دقیقه قبل در آنجا بوده‌اید و اگرچه همواره می‌توان از دکمه بازگشت استفاده کرد، ولی برای این موضوع می‌توانید از یک ترفند دیگر هم استفاده کنید؛ با فشار طولانی بر دکمه بازگشت، تاریخچه فعالیت‌های اخیر شما در سافاری نمایش داده می‌شود و به راحتی می‌توانید صفحه موردنظر را پیدا کنید.

    مدیریت آسان‌تر تب‌ها

    حالا که صحبت از فشارهای طولانی بر نمایشگر شد، همین ترفند را می‌توانید بر گزینه تب (سمت راست پایین) اجرا کنید. با فشار طولانی بر این بخش، چند گزینه به نمایش درمی‌آید که به شما اجازه می‌دهد تمام تب‌ها را ببندید، تب فعلی را ببندید، یک تب خصوصی یا معمولی جدید باز کنید. با فشار معمولی بر این گزینه هم تمام تب‌های باز شده به نمایش درمی‌آیند.

    وب گردی

    جستجوی متنی در صفحه

    در مرورگر سافاری iOS به‌راحتی می‌توان عبارت متنی را در صفحات وب پیدا کرد. ابتدا بر نوار آدرس ضربه بزنید، عبارت موردنظر خود را تایپ کنید، به سمت پایین اسکرول کنید و با این کار می‌توانید بخش On This Page را پیدا کنید. با ضربه بر آن، نتایج جستجو در صفحه فعلی نمایش داده می‌شود.

    جستجو بین تب‌ها

    اگر از آیفون استفاده می‌کنید، احتمالاً تا حالا با گزینه جستجو بین تب‌ها در سافاری برخورد نداشته‌اید زیرا این گزینه فقط در حالت افقی نمایشگر پدیدار می‌شود (برای آیپد همواره قابل رؤیت است). برای مشاهده آن، ابتدا بر گزینه تب در پایین سمت راست رابط کاربری کلیک کنید، سپس بعد از غیرفعال کردن قفل چرخش نمایشگر، آیفون را به‌صورت افقی در دست بگیرید.

    وب گردی

    افزایش سرعت جستجو یا صرفه‌جویی در مصرف اینترنت

    در تنظیمات iOS به بخش سافاری مراجعه کنید و در این بخش می‌توانید گزینه‌ای تحت عنوان Preload Top Hit را مشاهده کنید. اگر این گزینه فعال باشد، هنگام جستجو در وب، اولین گزینه به نمایش درآمده از قبل بارگذاری می‌شود و اگر می‌خواهید در مصرف اینترنت صرفه‌جویی کنید، این گزینه را غیرفعال کنید.

    بیشتر بخوانید: ترفندهایی برای استفاده حرفه‌ای از بوکمارک مرورگرها

    فایرفاکس

    محافظت از گذرواژه‌ها

    مانند دیگر مرورگرها، فایرفاکس هم می‌تواند اطلاعات مربوط به لاگین اکانت‌های مختلف شما را به خاطر بسپارد. اگر مثلاً گاهی اوقات دیگر افراد به گوشی شما دسترسی دارند و نمی‌خواهید به چنین اطلاعاتی دست پیدا کنند، می‌توانید برای این موارد یک گذرواژه اصلی انتخاب کنید. برای این منظور، در اندروید در بخش تنظیمات فایرفاکس به Privacy سر بزنید و در iOS به بخش Face ID & Passcode مراجعه کنید.

    وب گردی

    جستجو در تمام سایت‌ها

    فایرفاکس می‌تواند تمام سایت‌ها را به‌عنوان موتور جستجو انتخاب کند و با این کار می‌توانید تجربه وب گردی خود را بهبود ببخشید. برای این کار، وقتی که در سایت موردنظر حضور دارید، بر بخش جستجوی مرورگر ضربه بزنید و انگشت خود را نگه دارید و در نهایت گزینه‌ی Add Search Engine را انتخاب کنید. در iOS هم بر بخش جستجو ضربه بزنید و بعد از ضربه بر آیکون ذره‌بین، می‌توانید سایت مذکور را به‌عنوان یک موتور جستجو انتخاب کنید.

    بهره‌گیری از افزونه‌ها

    یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از فایرفاکس، وجود انواع و اقسام افزونه‌ها است که تجربه وب گردی را لذت‌بخش‌تر می‌کنند و خوشبختانه بسیاری از آن‌ها برای نسخه موبایل هم ارائه شده‌اند؛ البته باید بگوییم که در حال حاضر تنها کاربران اندروید می‌توانند از این افزونه‌ها بهره ببرند و برای مشاهده و نصب آن‌ها، در منوی اصلی بر گزینه Add-ons و سپس Browse all Firefox Add-ons ضربه بزنید.

    وب گردی

    فعال کردن حالت تاریک

    اگرچه افزونه‌های فایرفاکس تنها برای نسخه اندروید ارائه شده‌اند، ولی از طرفی دیگر فعلاً تنها نسخه iOS از حالت تاریک بهره می‌برد. برای بهره‌گیری از این حالت جذاب، در منوی اصلی مرورگر بر گزینه Enable Night Mode ضربه بزنید.

    شخصی‌سازی صفحه اصلی

    فایرفاکس در مقایسه با دیگر مرورگرها، برای شخصی‌سازی صفحه اصلی یا Home Page، امکانات بیشتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. برای تغییر این بخش از مرورگر، در اندروید در بخش تنظیمات فایرفاکس به General و سپس Home مراجعه کنید و در iOS در قسمت تنظیمات با سر زدن به بخش Home می‌توانید چنین کاری را انجام دهید.

    بیشتر بخوانید: 10 افزونه برتر برای افزایش سرعت وب‌گردی

    منبع: Gizmodo


 

نوشته شده توسط:   مهناز رسولی  

چگونه وضعیت افزونه‌های مرورگرهای مختلف را بررسی کنیم؟


 

  • چگونه وضعیت افزونه‌های مرورگرهای مختلف را بررسی کنیم؟

    بخش اعظمی از کارهایی که با کامپیوتر خود انجام می‌دهیم، از طریق مرورگرها صورت می‌گیرد و این یعنی افزونه‌های نصب شده می‌توانند به بخش زیادی از اطلاعات شخصی ما دسترسی داشته باشند. با توجه به این موضوع، برای نصب این افزونه ها باید وسواس زیادی به خرج دهید تا بتوانید با خیال راحت از آن‌ها استفاده کنید. علاوه بر اینکه همواره توصیه می‌شود تعداد اندکی از این افزونه‌ها را نصب کنید، باید بدانید که هرکدام از آن‌ها از چه مجوزهایی بهره می‌برند.

    مانند اپلیکیشن‌های گوشی‌های هوشمند، افزونه‌های مرورگرها هم برای اینکه بتوانند وظیفه خود را انجام دهند، باید مجوزهایی داشته باشند که این مجوزها معمولاً در هنگام نصب نمایش داده می‌شوند. در بیشتر مواقع، کاربران کنترل چندانی بر این مجوزها ندارند و فقط می‌توانند همه‌ی آن‌ها را تایید یا رد کنند.

    افزونه مرورگر

    از جمله رایج‌ترین مجوزها می‌توانیم به امکان دسترسی به بوک‌مارک‌ها، تاریخچه وب‌گردی و داده‌های مربوط به سایت‌های مختلف اشاره کنیم. در هر صورت اگر فکر می‌کنید مجوزهای یک افزونه بیش از حد خاصی است، توصیه می‌شود آن را حذف کنید. شرکت موزیلا می‌گوید همواره از افزونه‌هایی استفاده کنید که از جانب توسعه‌دهندگان شناخته شده عرضه شده‌اند و همچنین تعداد کاربران و نقدهای مثبت مربوط به افزونه مذکور را مدنظر قرار دهید. در ادامه به تفصیل به بررسی وضعیت افزونه‌های نصب شده در مرورگرهای مختلف می‌پردازیم.

    گوگل کروم

    افزونه مرورگر

    برای بررسی افزونه‌های نصب‌شده در مرورگر کروم، ابتدا باید بر دکمه منو (آیکون سه‌نقطه در گوشه‌ی راست بالای رابط کاربری) کلیک کنید و سپس More tools و در نهایت Extensions را انتخاب کنید. برای غیرفعال کردن هرکدام از این افزونه‌ها، تنها کافی است بر سوئیچ آبی‌رنگ قرار گرفته در کنار آن‌ها کلیک کنید.

    هرکدام از این افزونه‌ها باید حاوی توضیح کوتاهی باشند و اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد عملکرد آن‌ها به دست آورید، باید بر دکمه Details کلیک کنید. در این بخش علاوه بر توضیحات مفصل، می‌توانید مجوزهای افزونه موردنظر را مشاهده کنید. در برخی موارد می‌توانید تا حدی وسعت نفوذ این مجوزها را کنترل کنید.

    به‌عنوان مثال با انتخاب گزینه‌ی On all sites، به افزونه این اجازه را می‌دهید که در تمام سایت‌ها کار خود را انجام دهد و با انتخاب گزینه On click، با مراجعه به هر سایت جدید، افزونه موردنظر برای فعالیت از شما اجازه می‌گیرد. اگر هم می‌خواهید افزونه فقط در سایت‌های خاصی آزاد باشد و کار خود را انجام دهد، باید گزینه On specific sites را انتخاب کنید.

    در همین بخش می‌توانید به افزونه اجازه دهید که در حالت incognito مرورگر هم فعالیت داشته باشد و در نهایت با انتخاب Remove extension و سپس Remove، افزونه موردنظر به‌طور کامل حذف می‌شود.

    موزیلا فایرفاکس

    افزونه مرورگر

    برای مراجعه به بخش افزونه‌های نصب‌شده در مرورگر فایرفاکس، در بخش منو باید بر Add-ons و سپس Extensions کلیک کنید. برای غیرفعال کردن این افزونه‌ها کافی است بر دکمه Disable که در کنار هر یک از آن‌ها قرار دارد، کلیک کنید. با کلیک بر این بخش‌ها می‌توانید اطلاعات بیشتری مشاهده کنید ولی این اطلاعات شامل مجوزهای مربوطه نیست و این مجوزها هنگام نصب افزونه نمایش داده می‌شوند. البته برای مشاهده این مجوزها می‌توانید به صفحه وب مربوط به افزونه موردنظر در سایت فایرفاکس مراجعه کنید.

    در مرورگر فایرفاکس، امکان محدود کردن این مجوزها وجود ندارد و صرفاً می‌توانید همه‌ی آن‌ها را بپذیرید یا رد کنید. برخی از این افزونه‌ها از گزینه‌ی Options بهره می‌برند ولی این گزینه برای تنظیمات مربوط به عملکرد افزونه موردنظر است و در آن نمی‌توان تنظیمات مربوط به حریم خصوصی را تغییر داد. در نهایت برای حذف افزونه‌ها در مرورگر فایرفاکس کافی است بر دکمه Remove کلیک کنید.

    بیشتر بخوانید: چگونه مرورگرها را به طور کامل ریست کنیم؟

    اپل سافاری

    افزونه مرورگر

    اگر در سیستم‌عامل macOS از مرورگر سافاری استفاده می‌کنید، برای بررسی افزونه‌های نصب‌شده بعد از مراجعه به منوی Safari، باید بر گزینه Preferences کلیک کنید و تب Extensions را باز کنید. در این بخش، می‌توانید تمام مجوزهای مربوط به افزونه‌های نصب‌شده را مشاهده کنید. البته تغییر تنظیمات مربوط به این مجوزها امکان‌پذیر نیست و اگر مجوز خاصی مورد پسند شما نیست، به ناچار باید به‌طور کلی افزونه مذکور را حذف کنید.

    اگر هم می‌خواهید افزونه موردنظر برای مدت مشخصی نتواند به اطلاعات شما دسترسی داشته باشد، می‌توانید آن را موقتاً غیرفعال کنید. در ضمن باید خاطرنشان کنیم که در سافاری، در حالت خصوصی مرورگر، افزونه‌ها همچنان فعال هستند. با کلیک بر گزینه More Extensions، روانه‌ی اپ استور می‌شوید و در این بخش می‌توانید انواع و اقسام افزونه‌ها را مشاهده کنید. متأسفانه در صفحات مربوط به این موارد، بخشی به مجوزها اختصاص داده نشده و تنها بعد از نصب می‌توانید مجوزهای مربوطه را مشاهده کنید.

    مایکروسافت اج

    افزونه مرورگر

    افزونه‌های مرورگر مایکروسافت اج در مقایسه با رقبا سابقه‌ی چندانی ندارند اما در هر صورت با مراجعه به بخش منو و انتخاب Extensions می‌توانید افزونه‌های نصب‌شده را مشاهده کنید. غیرفعال کردن این افزونه‌ها بسیار ساده است و فقط باید بر سوئیچ مربوطه کلیک کنید.

    همچنین با کلیک بر آیکون چرخ‌دنده کنار این افزونه‌ها، می‌توانید مجوزهای آن‌ها را مشاهده کنید و در ضمن باید خاطرنشان کنیم در هنگام نصب افزونه‌ها، مجوزهای مربوطه به نمایش درمی‌آیند. در این مورد هم در زمینه‌ی تغییر تنظیمات مربوط به مجوزها کاری از دست شما برنمی‌آید. در نهایت هم اگر خواستار حذف افزونه‌ها هستید، با کلیک بر دکمه Uninstall این کار انجام می‌شود.

    بیشتر بخوانید: چرا برخی مرورگرها سریع‌تر از رقبای خود هستند؟

    منبع: Gizmodo


 

نوشته شده توسط:   مهناز رسولی  

چرا انتخاب بین ویندوز و macOS هنوز اهمیت دارد؟


 

  • چرا انتخاب بین ویندوز و macOS هنوز اهمیت دارد؟

    گاهی اوقات به نظر می‌رسد سیستم‌عامل‌ها به خودی خود دیگر اهمیت چندانی ندارند. البته مطمئناً همواره کاربرانی هستند که ساعت‌ها در رابطه با مزایا و معایب این سیستم‌عامل‌ها بحث می‌کنند، اما برای بیشتر کاربران عادی، تفاوت زیادی بین آن‌ها وجود ندارد. بیشتر افراد معمولی، کارهای خود را از طریق مرورگر انجام می‌دهند که در انواع و اقسام پلتفرم‌ها ظاهر و عملکرد یکسانی دارند. برخی از محبوب‌ترین برنامه‌ها مانند اسپاتیفای و فتوشاپ هم برای سیستم‌عامل‌های ویندوز و macOS عرضه شده‌اند و در هر دو کارکرد یکسانی دارند. اما در نهایت، هنوز هم انتخاب سیستم‌عامل دسکتاپ اهمیت زیادی دارد که در ادامه این دلایل را تشریح می‌کنیم.

    نرم‌افزارهای از پیش نصب شده

    ویندوز

    بدون شک یکی از مهم‌ترین نکات قوت سیستم‌عامل macOS، نرم‌افزارهایی است که به همراه آن در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. از بین آن‌ها می‌توانیم به Mail، سافاری، Messages، فیس‌تایم، آیتونز و بسیاری از موارد دیگر اشاره کنیم. البته باید اذعان کنیم برنامه‌هایی مانند Pages، Numbers و KeyNote در مقایسه با مایکروسافت آفیس حرف چندانی برای گرفتن ندارند ولی در هر صورت نیاز بسیاری از کاربران را برطرف می‌کنند و در ضمن رایگان هستند.

    در همین رابطه می‌توانیم به iMovie برای ویرایش فیلم و GarageBand برای ویرایش موسیقی هم اشاره کنیم که این دو مورد هم رایگان هستند و البته معادل آن‌ها به‌صورت پیش‌فرض در ویندوز دیده نمی‌شود. با توجه به اینکه اپل انواع و اقسام برنامه‌ها را در macOS قرار می‌دهد، بسیاری از کاربران نیازی به نصب برنامه‌های ثالث ندارند.

    ویندوز

    در طرف ویندوز برای بخش‌هایی مانند ایمیل، تقویم و فهرست مخاطبین برنامه‌های ساده‌ای قرار دارد. همچنین در این سیستم‌عامل اسکایپ و مرورگر مایکروسافت اج هم تعبیه شده و ابزارهای ساده‌ای برای ویرایش عکس، موسیقی و فیلم دیده می‌شود. اما برخی از محبوب‌ترین برنامه‌ها، مانند Movie Maker دیگر وجود خارجی ندارند و مایکروسافت دیگر توجهی به برنامه‌هایی مانند مدیا پلیر نشان نمی‌دهد.

    گرچه برای ویندوز هزاران برنامه ثالث جذاب وجود دارد که بسیاری از آن‌ها هم رایگان هستند، اما از لحاظ برنامه‌های موجود در سیستم‌عامل، macOS وضعیت بهتری دارد. البته شاید مایکروسافت این موضوع را مطرح کند که مجموعه آفیس (چه در ویندوز و چه در macOS) جوابگوی بخش اعظمی از نیازهای کاربران هستند اما کاربران برای استفاده از آن‌ها باید مبلغی را بپردازند.

    چرا اهمیت دارد: اپل تعداد بیشتری از برنامه‌های باکیفیت را در سیستم‌عامل خود قرار می‌دهد که منجر به کاهش هزینه‌های کاربران می‌شود.

    بیشتر بخوانید: ویندوز 32 بیتی و 64 بیتی چه تفاوت‌هایی دارند؟

    گیمینگ و واقعیت مجازی

    گیمینگ و واقعیت مجازی

    همین ابتدای امر باید بگوییم که اگر اهل گیمینگ و واقعیت مجازی هستید، ویندوز گزینه‌ی بسیار بهتری به حساب می‌آید. اگرچه هدست‌های HTC Vive حالا با macOS موهاوی هم سازگار هستند، ولی چنین موضوعی برای آکیولس ریفت دیده نمی‌شود و هدست واقعیت ترکیبی مایکروسافت هم مطابق انتظارات تنها با ویندوز سازگار است. در ضمن اگر از کنسول ایکس‌باکس استفاده می‌کنید، کامپیوتر ویندوز 10 یک همراه ایدئال برای آن محسوب می‌شود.

    هرچند macOS تا حدی از قابلیت‌های مربوط به گیمینگ پشتیبانی می‌کند ولی فاصله‌ی زیادی با ویندوز دارد. بیشتر کامپیوترهای مک از لحاظ کارت گرافیک توان چندانی ندارند ولی باید بگوییم که از پردازنده گرافیکی اکسترنال پشتیبانی می‌کنند و به همین خاطر، بسیاری از کامپیوترهای مبتنی بر macOS به‌صورت پیش‌فرض نمی‌توانند تجربه‌ی گیمینگ رده بالایی را به ارمغان بیاورند.

    گیمینگ و واقعیت مجازی

    اما در مورد کامپیوترهای ویندوزی، دست گیمرها بسیار بازتر است و علاوه بر زیاد بودن تعداد بازی‌ها، به انواع و اقسام لوازم جانبی باکیفیت و جذاب هم دسترسی دارند. به همین خاطر، گیمرهای حرفه‌ای از ویندوز استفاده می‌کنند. اپل هم اخیراً تصمیم گرفته توجه بیشتری به گیمینگ و واقعیت مجازی در macOS نشان بدهد که امید چندانی به موفقیت این رویکرد وجود ندارد زیرا توسعه‌دهندگان و سازندگان علاقه‌ی چندانی به این پلتفرم ندارند. به همین خاطر اپل بهتر است به برتری در حوزه گیمینگ موبایل قناعت کند.

    چرا اهمیت دارد: ویندوز در زمینه‌ی واقعیت مجازی و گیمینگ برتری قابل توجهی دارد و بسیاری از گیمرهای حرفه‌ای به جای استفاده از کنسول‌ها، ترجیح می‌دهند از کامپیوترهای ویندوزی استفاده کنند. اما سیستم‌عامل macOS اگرچه قدرتمند است و ویژگی‌های قابل توجهی دارد، اما در زمینه‌ی گیمینگ حرفی برای گفتن ندارد.

    بیشتر بخوانید: 10 دلیل برای خریدن کامپیوتر ویندوزی به جای کامپیوتر اپل

    رابط کاربری

    رابط کاربری

    این بخش احتمالاً سلیقه‌ای‌ترین بخش مقایسه بین این دو سیستم‌عامل به‌حساب می‌آید. در سال‌های اخیر، مایکروسافت موفق شده رابط کاربری و کلیت ظاهر ویندوز را بسیار بهتر کند و حالا مانند macOS یک سیستم‌عامل چشم‌نواز محسوب می‌شود. اما در نهایت انتخاب بهترین گزینه در زمینه‌ی رابط کاربری تا حد زیادی به سلیقه شخصی کاربران ربط دارد.

    برخی از کاربران می‌گویند استفاده از File Explorer ویندوز در مقایسه با Finder ساده‌تر است و خیلی زود می‌توان ویژگی‌های مختلف آن را یاد گرفت. اما باید بگوییم که این موضوع تا حد زیادی به تجربه کاربران بستگی دارد و فردی که سال‌ها با ویندوز کار کرده و میان‌برها و ترفندهای آن را یاد گرفته، مطمئناً با بخش‌های مختلف آن هم احساس راحتی بیشتری می‌کند. اپل و مایکروسافت طی 5 تا 10 سال گذشته، بارها در این زمینه از نوآوری‌های یکدیگر استفاده کرده‌اند که حداقل در این بخش، فاصله‌ی بزرگی بین آن‌ها دیده نمی‌شود.

    رابط کاربری

    چرا اهمیت دارد: رابط کاربری یکی از بخش‌هایی است که هر دو سیستم‌عامل عملکرد بسیار خوبی دارند. مایکروسافت و اپل در زمینه‌ی خلق ظاهر جذاب برای سیستم‌عامل‌های خود موفق ظاهر شده‌اند. اگرچه در زمینه‌ی سیستم‌عامل‌های دسکتاپ، بیشتر کاربران ترجیح می‌دهند که از محصولی که با آشنایی بیشتری دارند، استفاده کنند.

    اکوسیستم وسیع‌تر

    امروزه در دنیای تکنولوژی، روزبه‌روز ارتباط بین گجت‌ها و انواع و اقسام محصولات با یکدیگر بیشتر می‌شود. به همین خاطر انتخاب بین ویندوز و macOS فقط انتخاب بین دو سیستم‌عامل نیست، بلکه کاربران دو اکوسیستم مختلف را انتخاب می‌کنند. اگرچه آیفون با ویندوز سازگار است و این موضوع برای گوشی‌های اندرویدی و macOS هم صدق می‌کند، اما اگر مثلاً سعی کنید صرفاً از محصولات اپل استفاده کنید، زندگی شما ساده‌تر می‌شود. به‌عنوان مثال اگر مالک اپل TV هستید، از طریق ویندوز فقط می‌توانید فایل‌های صوتی را روانه‌ی آن کنید ولی با macOS، به‌راحتی می‌توانید فایل‌های صوتی و تصویری را استریم کنید.

    اگر همه کارهای خود را با آیفون انجام می‌دهید، تمام موارد موجود در تقویم، فهرست مخاطبین، یادداشت‌ها و بسیاری از موارد دیگر، به سادگی با کامپیوتر مبتنی بر macOS سینک می‌شوند. البته چنین کاری را می‌توانید برای کامپیوتر ویندوزی هم انجام دهید، ولی باید مراحل بیشتری را پشت سر بگذارید. اگر هم از گجت‌های مبتنی بر پلتفرم‌های مختلف استفاده می‌کنید، توصیه می‌کنیم از سرویس‌های مایکروسافت و اپل دوری کنید و در عوض به استفاده از سرویس‌های ابری گوگل روی بیاورید. خوشبختانه هم ویندوز و هم macOS به خوبی از سرویس‌های ابری گوگل پشتیبانی می‌کنند.

    رابط کاربری

    اکوسیستم اپل تا حد زیادی به این شرکت و تعداد اندکی از شرکای تجاری آن متکی است که در مقایسه با ویندوز وسعت چندانی ندارد. با این حال، با توجه به پشتیبانی برخی از تلویزیون‌ها از AirPlay و این موضوع که به‌زودی از اسپیکرهای Sonos هم از AirPlay پشتیبانی می‌کند، به نظر می‌رسد اپل قصد دارد این اکوسیستم را وسیع‌تر کند. با این حال، ویندوز از لحاظ تنوع اکوسیستم، بهتر از macOS به حساب می‌آید. به همین خاطر اگر می‌خواهید از گجت‌های ساخته شده توسط کمپانی‌های مختلف بهره ببرید، بهتر است به استفاده از ویندوز روی بیاورید.

    چرا اهمیت دارد: اگرچه از اکوسیستم اپل به‌عنوان یک باغ محصور یاد می‌کنند، اما همین بسته بودن فضا باعث شده کاربران گجت‌های مختلف این شرکت، از تجربه‌ی کاربری بهتر و یکپارچه‌تری بهره ببرند. اما در طرف مقابل، کاربران ویندوز دستشان بازتر است و راحت‌تر می‌توانند از گجت‌های مختلف استفاده کنند.

    بیشتر بخوانید: 10 دلیل برای خریدن کامپیوتر اپل به جای کامپیوتر ویندوزی

    امنیت و حریم خصوصی

    امنیت و حریم خصوصی

    زمانی که صحبت از امنیت و حریم خصوصی می‌شود، برنده‌ی بی چون‌وچرا این موضوع، اپل است. این موضوع برای اپل اهمیت بسیاری زیادی دارد و در ضمن با توجه به اینکه بیشتر کامپیوترهای دسکتاپ سرتاسر جهان مبتنی بر ویندوز هستند، بیشتر بدافزارها برای این سیستم‌عامل توسعه می‌یابد. به همین خاطر از لحاظ آماری، اگرچه macOS در برابر نفوذ کاملاً مقاوم نیست، اما امنیت آن بسیار بیشتر از ویندوز است.

    البته شکاف بین آن‌ها دیگر مانند گذشته وسیع نیست. این روزها اگر در ویندوز سیستم خود از یک آنتی‌ویروس مناسب کنید، دیگر نگرانی چندانی بابت نفوذ بدافزارها ندارید. علاوه بر این، حتی اگر از آنتی‌ویروس ثالث استفاده نکنید ولی جدیدترین آپدیت‌های ویندوز 10 (به همراه ابزار داخلی Windows Defender) را دانلود و نصب کنید، در برابر خطرهای امنیتی مهم ایمن می‌شوید. بیشترین فاجعه‌های امنیتی برای نسخه‌های قدیمی ویندوز رخ می‌دهند یا اینکه اصلاً ارتباطی با سیستم‌عامل ندارند.

    امنیت و حریم خصوصی

    از لحاظ مجوزهای دسترسی، هم ویندوز و هم macOS به کاربران اجازه می‌دهند که دسترسی‌های برنامه‌ها به مواردی مانند دوربین، میکروفون، موقعیت مکانی و دیگر موارد را کنترل کنند. در رابطه با حفظ حریم خصوصی هم اگرچه اپل همواره سروصدای زیادی راه می‌اندازد، ولی تفاوت محسوسی بین ویندوز و macOS دیده نمی‌شود. زیرا قوانین مایکروسافت و اپل در این زمینه تقریباً یکسان است و نحوه کسب‌وکار این دو شرکت هم طوری است که نیازی به فروش اطلاعات شخصی کاربران ندارند و عمدتا شرکت‌هایی مانند گوگل و فیسبوک بر این مبنا حرکت می‌کنند.

    چرا اهمیت دارد: موضوع محکم اپل در رابطه با حریم خصوصی بدین معناست که احتمال نشت اطلاعات و عکس‌های شما در اینترنت کمتر است. در سال‌های اخیر هم ویندوز در این زمینه تا حد زیادی بهبود یافته ولی در نهایت اگر این موضوع برای شما بسیار اهمیت دارد، فارغ از اینکه کاربر ویندوز هستید یا macOS، شخصاً باید اقداماتی را انجام دهید و همواره مراقب باشید.

    مقرون‌به‌صرفه بودن

    امنیت و حریم خصوصی

    از لحاظ مقرون‌به‌صرفه بودن گجت‌های مبتنی بر ویندوز و macOS، طی سال‌های گذشته ویندوز همواره وضعیت بهتری داشته زیرا مثلاً نمی‌توانید یک لپ‌تاپ 300 دلاری مبتنی بر macOS را پیدا کنید. برای دانش‌آموزان و دانشجویان، کاربران معمولی و تقریباً تمام افرادی که بودجه محدودی دارند، خرید سیستم ویندوزی عاقلانه‌تر است.

    اما در این میان، بسیاری از افراد با کمال میل حاضرند پول بیشتری را بپردازند تا محصولی از اپل را خریداری کنند. البته باید بگوییم که کاربران سیستم‌های مبتنی بر مک سال‌های بیشتری از آن‌ها استفاده می‌کنند و افت عملکرد آن‌ها دیرتر از حد انتظار رخ می‌دهد.

    علاوه بر این، کاربران برای خرید سیستم‌های مبتنی بر ویندوز دستشان تا حد زیادی باز است و از بین انواع و اقسام سازندگان می‌توانند لپ‌تاپ، کامپیوتر All In One یا کامپیوتر معمولی انتخاب کنند. این موضوع مزایا و معایب خود را دارد ولی در نهایت به معنای بیشتر بودن حق انتخاب کاربران است.

    امنیت و حریم خصوصی

    کامپیوترهای مبتنی بر هر دو سیستم‌عامل عملکرد قابل توجهی دارند و به خوبی پاسخگوی نیازهای کاربران هستند. این موضوع هم تا حد زیادی سلیقه‌ای است و به همین خاطر با قاطعیت نمی‌توان یک برنده نهایی را مشخص کرد.

    چرا اهمیت دارد: ویندوز از سخت‌افزارهای متنوع با قیمت‌های گوناگون پشتیبانی می‌کند. حقیقت این است که روی هم رفته، کامپیوترهای مبتنی بر ویندوز، ارزان‌تر از سیستم‌های macOS هستند و برای بسیاری از کاربران، قیمت مهم‌ترین معیار محسوب می‌شود.

    بیشتر بخوانید: 11 برنامه رایگان برای حل مشکلات آزاردهنده ویندوز و macOS

    منبع: Gizmodo


 

نوشته شده توسط:   مهناز رسولی  

بهترین اپلیکیشن‌های ویرایش فیلم برای اندروید


 

  • بهترین اپلیکیشن‌های ویرایش فیلم برای اندروید

    در بین اپلیکیشن‌های ویرایش فیلم اندروید، کدام‌یک حرف بیشتری برای گفتن دارند؟ این سؤالی است که معمولاً برای افرادی که علاقه‌ی زیادی به تدوین و ویرایش فیلم دارند و می‌خواهند این کار را با گجت اندرویدی خود انجام دهند، ایجاد می‌شود. اگرچه در iOS اپلیکیشن iMovie وجود دارد که علی‌رغم داشتن امکانات زیاد و فقدان تبلیغات، کاملاً رایگان است، اما در اندروید یک اپلیکیشن رایگان همه‌فن‌حریف برای ویرایش فیلم دیده نمی‌شود.

    خوشبختانه، این به معنای عدم وجود اپلیکیشن‌های توانا در این زمینه نیست. در بین میلیون‌ها اپلیکیشن اندروید، تعداد زیادی اپلیکیشن مناسب برای ویرایش فیلم وجود دارد ولی طبق بررسی‌های انجام شده، تعداد اندکی اپلیکیشن کاملاً رایگان مجهز به امکانات مناسب وجود دارد و برای کارهای حرفه‌ای باید به استفاده از اپلیکیشن‌های پولی روی بیاورید. البته بیشتر این اپلیکیشن‌های پولی، نسخه‌ی رایگان هم دارند که البته این نسخه‌ی رایگان دارای تبلیغات زیادی هستند و علاوه بر گذاشتن واترمارک بر ویدیو، امکانات محدودتری نسبت به نسخه پولی ارائه می‌دهند. در نهایت باید خاطرنشان کنیم که در این مطلب فقط به تعداد محدودی از این اپلیکیشن‌ها نگاه می‌اندازیم و مطمئناً می‌توان به تعداد بسیار بیشتری از آن‌ها اشاره کرد.

    Crop & Trim Video

    ویرایش فیلم

    قیمت: رایگان، بدون واترمارک

    ویرایش فیلم

    در بین اپلیکیشن‌های این فهرست، این تنها اپلیکیشن رایگانی است که واترمارک بر روی ویدیو نمی‌اندازد. اگر به دنبال امکانات ابتدایی مانند برش هستید، می‌توانید بر روی توانایی‌های آن حساب کنید اما اگر خواستار امکانات پیشرفته‌تر مانند بهره‌گیری از لایه‌ها و انداختن فایل‌های صوتی بر ویدیو هستید، این اپلیکیشن ویرایش فیلم مناسب شما نیست.

    Kinemaster

    ویرایش فیلم

    محدودیت‌های نسخه رایگان: واترمارک، تبلیغات و محدودیت در ابزار حرفه‌ای

    قیمت نسخه پولی: ماهانه 4 دلار یا سالانه 30 دلار

    ویرایش فیلم

    اگر به دنبال اپلیکیشن ویرایش فیلم حرفه‌ای هستید که هم از ابزارهای حرفه‌ای مانند پشتیبانی از لایه‌های مختلف بهره ببرد و هم استفاده از آن راحت باشد، استفاده از این اپلیکیشن را توصیه می‌کنیم. طبق بررسی‌های انجام شده، Kinemaster در بین انواع و اقسام اپلیکیشن‌های مشابه، رابط کاربری جذاب‌تری دارد و خیلی سریع می‌توان بخش‌های مختلف آن را یاد گرفت و از امکانات گسترده‌اش استفاده کرد. اگر اهل استفاده از نرم‌افزارهای حرفه‌ای مانند Premiere Pro هستید و می‌خواهید از نسخه موبایل چنین برنامه‌ای استفاده کنید، می‌توانید روی امکانات Kinemaster حساب کنید.

    InShot

    ویرایشمحدودیت‌های نسخه رایگان: خروجی حداکثر با کیفیت 1080p Full HD، تبلیغات و دیگر محدودیت‌ها

    قیمت نسخه پولی: 4 دلار برای حذف تبلیغات

    ویرایش فیلم

    InShot یک اپلیکیشن ویرایش فیلم قابل توجه است که از رابط کاربری ساده‌ای بهره می‌برد و وظیفه‌ی خود را به خوبی انجام می‌دهد. در مقایسه با دیگر نسخه‌های رایگان اپلیکیشن‌ها، این مورد سرعت بهتری دارد و تبلیغات آن مخل تجربه کاربری نیست. این اپلیکیشن ویرایش فیلم از پس انجام چه کارهایی برمی‌آید؟ از بین قابلیت‌های آن می‌توانیم به مواردی مانند برش، افزودن موسیقی، استیکر، متن و کنترل سرعت ویدیو اشاره کنیم. روی هم رفته این اپلیکیشن، موارد مقدماتی مربوط به ویرایش فیلم را به‌خوبی پوشش می‌دهد.

    VivaVideo

    ویرایش

    محدودیت‌های نسخه رایگان: واترمارک، محدودیت زمانی 5 دقیقه‌ای، خروجی حداکثر با کیفیت 480p، تبلیغات و دیگر محدودیت‌ها

    قیمت نسخه پولی: سالانه 15 دلار یا ماهانه 4.5 دلار

    ویرایش فیلم

    یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های ویرایش فیلم همین VivaVideo است که رابط کاربری شلوغی دارد و در ابتدا پاپ‌آپ‌هایی برای معرفی ابزارهای مختلف را نمایش می‌دهد. به طور کلی این اپلیکیشن از ابزارهای ساده مربوط به این ویرایش ویدیو بهره می‌برد و هرچند از لایه‌های مختلف پشتیبانی نمی‌کند، اما همین تایم‌لاین ساده هم واجد امکانات قابل توجهی است. روی هم رفته برای ویرایش‌های ساده، این اپلیکیشن شما را ناامید نخواهد کرد.

    Power Director

    ویرایش

    محدودیت‌های نسخه رایگان: واترمارک، تبلیغات زیاد، خروجی بعد از مشاهده تبلیغات و دیگر محدودیت‌ها

    قیمت نسخه پولی: 6 دلار برای اشتراک یک ماهه، ماهانه 4 دلار برای اشتراک سه‌ماهه و دیگر طرح‌ها

    ویرایش فیلم

    Power Director کاربرانی را هدف گرفته که در زمینه‌ی ویرایش فیلم جدی‌تر هستند. رابط کاربری تاریک آن فاقد تبلیغات است و کاربران به‌راحتی می‌توانند فایل‌های خود را از طریق گوگل درایو روانه‌ی این اپلیکیشن کنند. در محیط این اپلیکیشن به 3 لایه دسترسی دارید و محیط تایم‌لاین آن هم ساده و جذاب است و به راحتی می‌توانید آن را کنترل کنید. علاوه بر این، Power Director از جمله معدود اپلیکیشن‌هایی است که از تکنیک‌های پیشرفته‌ای مانند پرده سبز پشتیبانی می‌کند.

    Filmora Go

    ویرایش

    محدودیت‌ها: پرداخت 3 دلار برای حذف واترمارک

    ویرایش فیلم

    این هم یکی دیگر از اپلیکیشن‌هایی است که اصلی‌ترین نیازهای کاربران را پوشش می‌دهد و از قابلیت‌هایی مانند برش یا کراپ کردن بهره می‌برد. از دیگر امکانات آن هم می‌توانیم به امکان افزودن موسیقی، ضبط صدا و افکت‌های ساده و افزودن زیرنویس اشاره کنیم. اگرچه این اپلیکیشن از چند لایه مختلف پشتیبانی نمی‌کند، اما می‌توانید بسیاری از این کارهای مربوط به تایم‌لاین‌های چند لایه را در محیط ساده آن انجام دهید. نسخه رایگان آن، ویدیوهای خروجی را همراه با واترمارک ذخیره می‌کند و برای حذف آن باید 3 دلار بپردازید.

    Action Director

    ویرایش

    محدودیت‌ها: پرداخت ماهانه 5 دلار برای خروجی‌های رزولوشن بالا (4K و 1080p)

    ویرایش فیلم

    Action Director سابقه‌ی زیادی دارد و اگرچه تایم‌لاین آن چند لایه نیست، ولی از قابلیت‌های ابتدایی مانند برش، کنترل سرعت کلیپ‌های معکوس کردن، افزودن استیکر، متون و صدا پشتیبانی می‌کند. اما متأسفانه، در مقایسه با دیگر اپلیکیشن‌های مشابه، رابط کاربری آن چندان جذاب و مدرن نیست و به همین خاطر در نگاه اول نمی‌تواند توجه کاربران را جلب کند.

    Adobe Premiere Clip

    ویرایش فیلم

    محدودیت‌ها: نیاز به پرداخت مبلغ قابل توجه برای بهره‌گیری از مجموعه اپلیکیشن‌های ادوبی

    ویرایش فیلم

    Adobe Premiere Clip یک اپلیکیشن عالی برای افرادی است که برای ویرایش فیلم به دنبال امکانات ابتدایی هستند. علاوه بر این نباید رابط کاربری ساده و مدرن آن از قلم بیندازیم. اما مهم‌ترین نکته ضعف این اپلیکیشن، مبلغ بالای اشتراک برای Adobe suite است.

    VideoShow Video Editor

    ویرایش فیلم

    محدودیت‌های نسخه رایگان: واترمارک، خروجی حداکثر با کیفیت 720p، تبلیغات و دیگر محدودیت‌ها

    قیمت نسخه پولی: پرداخت سالانه 20 دلار

    ویرایش فیلم

    VideoShow هم یکی دیگر از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های ویرایش فیلم محسوب می‌شود و رابط کاربری آن تا حد زیادی مشابه VivaVideo است ولی از لحاظ تجربه کاربری، در مقایسه با آن اپلیکیشن حرف کمتری برای گفتن دارد. رابط کاربری VideoShow بسیار شلوغ است و این اپلیکیشن تلاش می‌کند انواع و اقسام افکت‌ها را به فروش برساند. بعد از اتمام مهلت آزمایشی هم استفاده از این اپلیکیشن تقریباً غیرممکن می‌شود زیرا انواع و اقسام آگهی‌ها برای ترغیب کاربر به خرید نسخه پولی نمایش داده می‌شود.

    بیشتر بخوانید: معرفی بهترین نرم‌افزارهای ویرایش و تدوین فیلم

    منبع: Phone Arena


 

نوشته شده توسط:   مهناز رسولی  

رابط کاربری MIUI 10 حالت تاریک را برای گوشی‌های شیائومی ارائه می‌دهد


 

  • رابط کاربری MIUI 10 حالت تاریک را برای گوشی‌های شیائومی ارائه می‌دهد

    حالت تاریک گسترده از جمله قابلیت‌هایی است که روزبه‌روز طرفداران بیشتری پیدا می‌کند. اگرچه کاربران گوشی‌های شیائومی برای بهره‌گیری از این مشخصه می‌توانند از تم‌های ثالث استفاده کنند، اما ظاهرا این شرکت قصد دارد چنین قابلیت را به‌صورت داخلی به کاربران گوشی‌های مبتنی بر MIUI 10 ارائه دهد.

    سایت XDA-Developers این مشخصه را در جدیدترین نسخه بتا MIUI 10 پیدا کرده است. در این سایت آمده که حالت تاریک موردنظر برای اپلیکیشن‌های داخلی مانند Phone، Contacts، Gallery، Screen Recorder و اپلیکیشن پیام‌رسان فعال می‌شود. علاوه بر این، بخش‌هایی مانند نوتیفیکیشن‌ها، قسمت تنظیم صدا و منوی Recents هم از این قابلیت بهره می‌برند.

    شیائومی

    گفته می‌شود این قابلیت همراه با نسخه بتا 9.2.14 رابط کاربری MIUI 10 در هفته جاری برای گوشی‌های شیائومی ارائه می‌شود. علاوه بر جذابیت‌های این مشخصه، حالت تاریک باعث می‌شود گوشی‌های مجهز به نمایشگر اولد شارژ کمتری را مصرف کنند. از بین گوشی‌های شیائومی که از نمایشگر اولد بهره می‌برند، می‌توانیم به Mi 8 و Mi Mix 3 اشاره کنیم.

    در همین رابطه می‌توانیم به گزارش‌های جدید اشاره کنیم که طبق آن‌ها، شرکت شیائومی توسعه رابط کاربری MIUI 11 را آغاز کرده است. در رابطه با نسخه جدید این رابط کاربری، هنوز اطلاعات زیادی منتشر نشده ولی این شرکت قول داده که یک رابط کاربری «جدید و منحصر به فرد» خواهد بود.

    منبع: Android Authority


 
<      1   2   3   4   5   >>   >
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
 
پنج شنبه 103 اردیبهشت 20
امروز:   27 بازدید
دیروز:   11  بازدید
فهرست
آشنایی با من
لوگوی خودم
آشپزی
اوقات شرعی
لینک دوستان

آرشیو
اشتراک
 
طراح قالب
www.parsiblog.com